به گزارش روابط عمومي سازمان ، همزمان با هفدهمین روز ماه مبارک رمضان و با حضور مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه ، معاون بهبود توليدات دامي ، معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان جهادكشاورزي استان ،کارشناسان تولید شیر خام استان و گاوداران استان اصفهان كارگاه آموزشي عوامل موثر بركيفيت و كميت شير به همت اتحاديه شركت هاي تعاوني دامداران استان اصفهان برگزار شد .
در ابتدا آقای مهندس حسن زاده مدیر عامل اتحادیه ضمن خیر مقدم به حاضرین، گزارش در خصوص اقدامات انجام شده برای جذب اعتبار سرمایه ای برای توسعه دامداریهای عضو ارائه نمود.
در ادامه اين همايش آموزشی آقاي احمد ریاسی هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان ،با ارائه فاکتورهای موثر بر تولید شیر ، فاکتورهای موثر بر ترکیب شیر و راهکارهای عملی بهبود تولید و ترکیب شیر؛پتانسيل هاي موجود در توسعه دامپروري ضرورت و بايدهاي توليد كيفي شير در استان اصفهان را تبيين نمود .
در این کارگاه آموزشی مهمترین فاکتورهای موثر بر تولید شیر را: نژاد، طول دوره خشکی ، وزن بدن هنگام زایش، دوره شیردهی، آبستنی ، فصل زایش و شرایط آب و هوایی، بیماری ها و فاکتورهای مدیریتی (تغذیه، شیردوشی صحیح، دفعات شیردوشی، ...) معرفی شد.
همچنین؛ مهمترین فاکتورهای موثر بر ترکیب شیر شامل: ژنتیک ، مرحله شیردهی، سطح تولید شیر ، سن گاو ، عوامل محیطی ، بیماریها و تغذیه می باشد.
لازم به توضیح است، در این کار گاه آموزشی مهم ترین راهکارهای عملی بهبود تولید و ترکیب شیر را شامل: به حداکثر رساندن مصرف خوراک (بویژه در شرایط تنش گرمایی)، تامین خوراک با رطوبت 35 تا 50 درصد، استفاده از خوراک های پروسس شده، کاهش بالانس منفی انرژی در گاوهای تازه زا، تنظیم جیره های غذایی مبتنی بر احتیاجات نگهداری، رشد، تولید و آبستنی، استفاده درست از منابع انرژی در خوراک (کربوهیدراتها و چربی)، استفاده از سطوح مناسب پروتئین، فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها ، بررسی دوره ای ترکیب خوراک (آنالیز علوفه و کنسانتره) و جمع آوری علوفه یا خرید آن در مرحله مناسب رشد مطرح شد.
در پایان این همایش آموزشی ،نمازجماعت و ضيافت افطار برگزارشد. |