فرمان تشكيل بسيج مستضعفين
تشكيل بسيج مستضعفين ، ارتش بيست ميليوني به فرمان امام خمينی(ره) هوشياری و درايت بی نظير حضرت امام خمينی(ره) از جمله اساسی ترين عوامل در جهت خنثي سازی توطئه ها به حساب می آيد كه به بركت اين دورانديشی و هدايت انقلاب در مسير اصلي خود، زمينه انقلاب دوم فراهم آمد و با سقوط لانه جاسوسی امريكا در تهران و برملاشدن ماهيت سلطهجو و تجاوزكارانه آمريكا ، شيطان بزرگ با ضربه ای سخت و جبران ناپذير روبرو شد.
اسناد بدست آمده از لانه جاسوسی و اظهارات صريح حكام آمريكايی مردم و رهبران كشور و به ويژه حضرت امام را با اين حقيقت آشكار مواجه ساخت كه احتمال مداخله نظامی آمريكا و هجوم وی به جمهوری اسلامی ، امري بعيد و غيرممكن نبوده و با توجه به سوابق اين كشور در جهان لزوم آمادگی مردم جهت مقابله و رويارويی را در كوتاه ترين زمان ممكن آشكار میساخت.
بر اين اساس امام امت در پنجم آذرماه سال ۵۸ ، يعنی در مدتی كمتر از يك ماه بعد از انقلاب دوم ، فرمان تاريخي تشكيل بسيج را صادر فرمودند:
يك مملكت بعد از چند سالی كه بيست ميليون جوان دارد بايد بيست ميليون تفنگدار داشته باشد و بيست ميليون ارتش داشته باشد و يك چنين مملكتی آسيب پذير نيست و مردم دلسوخته و مسلمان پاكباخته كه دل در گرو عشق به انقلاب و هدف های والای آن داشتند ، با آمادگی و قصد و اراده خلل ناپذير جهت پاسداری از دستاوردهای انقلاب گروه های مقاومت مردميیرا در پايگاههای بسيج و در آن زمان در مساجد سراسر كشور تشكيل دادند.
اولين تجربه آنها به صورت عملي ياريیرساندن به سپاه و كميته در قالب رويارويی با ضد انقلاب و خنثی سازی توطئه های آنها بود و از اين راه نقش مؤثری در خدمت به انقلاب و اهداف الهی آن هم نشان دادند.
با هجوم و تجاوز ارتش عراق به كشور اسلاميمان در شهريور ۵۹ اين اعتقاد كه يك سازماندهی جهت تشكيل بهتر نيروهای مردمی بوجود آيد ، قوت گرفت و از آن پس نيروهای مردمی صاحبان اصلی انقلاب اسلامی جهت حضور گسترده در جبهه گروه گروه به بسيج ملحق گرديدند و عمليات هايی چون طريق القدس ، حصر آبادان ، فتح المبين ، ثامن الائمه و الفجر ۸ ، كربلای ۵ و .... از دستاوردهای عظيم اين تشكل الهی بود.
اگر امروز توفيق اين را داشته ايم كه كشور اسلاميمان و ملت سلحشور آن را از گزند نابكاران و نااهلان تاريخ حفظ كنيم به يمن حضور گسترده بسيج بوده و لاغير. چنان كه رهبر فقيد انقلاب اسلامی حضرت امام (قدس سره) فرمودند:
رحمت و بركات خداوند بر بسيج مستضعفان كه بحق پشتوانه انقلاب است.
آری رزمنده بسيجی ، ضمن توان رزمی بسيار بالا در نبرد نامنظم ، جنگجوی قابلی در دفاع منظم بحساب می آيد تا حدی كه سلاح های سنگينی چون توپ و تانك های پيش رفته را به حركت در آورده و روبروی دشمن قرار داده.
هدف از تشكيل واحد بسيج مستضعفين ايجاد توانايی های لازم در كليه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی به منظور دفاع ازكشور ، نظام جمهوری اسلامی و همچنين كمك به مردم به هنگام بروز بلايا و حوادث غيرمترقبه با هماهنگی مراجع ذيربط می باشد.
بسيج جايگاهی ملكوتي است. مكانی برای درس چگونه زيستن انسان ها ، جايگاه عشق و صفا و صميمت و در يك كلام ، شهيد جبههها و قهرمان يا مظلوم پشت جبهه هاست.
در طول هشت سال دفاع ، بسيج آن چنان درخشيد كه دشمنان اعتراف كردند كه "قدرتی در بسيج نهفته است كه می تواند با يكايك ارتش های كلاسيك جهانی مقابله كند". بسيج علاوه بر حضور در خط مقدم نبرد وظيفه جذب ، آموزش و سازماندهی نيروهای مردمی و اعزام آنها را به جبهه های نبرد بر عهده داشت و در اين مدت توانست جميعت مؤمن و صاحب ارزشی را از امت حزب الله ، در درون خود بپروراند و پايه ريزی ارتش مردمی را دنبال كند و سرانجام پس از هشت سال دفاع مقدس ، بسيجيان مظلوم و سلحشور جبهههای توحيد به همراه امت شهيدپرور ، از اين آزمايش الهی سربلند و پيروز بيرون آمدند.
از نوجوان ۱۳ ساله تا پيرمرد ۸۰ ساله در ميان خيل عظيم شهدای بسيجی مشاهده می شود. امام راحل اين چهره های مظلوم را به شايستگی تمام به تصوير كشيدند و فرمودند:
شما آئينه مجسم مظلوميت ها و رشادت های اين ملت بزرگ ، در صحنه نبرد و تاريخ مصور انقلابيد. شما فرزندان دفاع مقدس و پرچمداران عزت مسلمين و سپر حوادث اين كشوريد. |