ورود |  عضويت|  EN
شنبه 10 آبان ماه 1399
 
Module Border Module Border
  تاریخچه دفتر محیط زیست و سلامت غذا 

 

تاسیس دفاتر محیط زیست در دستگاه های اجرایی: 

در راستای گسترش و تعمیم موضوع توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست در سال ۱۳۷۷ لایحه تاسیس دفاتر 
محیط زیست در دستگاه های اجرایی بالاتر ۵۰۰۰ پرسنل و تحت نظارت مستقیم بالاترین مقام دستگاه از طرف معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به هیات دولت پیشنهاد و در همان سال تصویب و برای اجرا به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ گردید
.

تاسیس دفتر محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی:

این دفتر در سال ۱۳۷۸ و پیرو آیین نامه اجرایی تبصره ۸۲ قانون برنامه پنجساله دوم توسعه توسط وزیر محترم وقت کشاورزی اسماً تشکیل گردید. که فعالیت آنرا می توان به قبل و بعد از ادغام به شرح زیر تقسیم نمود:

قبل از ادغام: بدلیل لایحه ادغام وزارتین جهاد سازندگی و کشاورزی سابق فعالیت های دفتر عمدتا صرف برگزاری جلسات توجیهی ، حضور در کنفرانس های داخلی و خارجی و نیز یکسری برنامه ریزی های کوتاه مدت و نظایر آن بود.

بعد از ادغام: پس از تصویب قانون تشکیل وزارت جهادکشاورزی دفتر با دستور وزیر محترم در سال ۱۳۸۱ عملاً شروع بکار مجدد نمود.

وظایف دفتر پژوهش‌های محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی شامل تدوین سیاست ها ، برنامه‌ریزی ، نظارت و همکاری در زمینه های مختلف توسعه پایدار و محیط زیست کشاورزی می باشد. پایش شاخص‌های پایداری ، شاخص های تنوع زیستی و تغییر اقلیم در بخش کشاورزی ، نظام پایش و الگوی ارزیابی زیست محیطی ، آلاینده‌ها ، مدیریت پسماندها و پسابها در بخش کشاورزی ، استانداردها ، کدکس مواد غذایی ، نظام ایمنی زیستی در راستای نیل به امنیت غذایی و حفاظت از منابع پایه و تولید و عرضه محصولات کشاورزی با داشتن استانداردهای ملی (ارگانیک ، گواهی شده) مورد توجه این دفتر می باشد.

علاوه بر این همکاری در تهیه برنامه‌ها و پروژه‌های کشاورزی و ملاحظات زیست محیطی و ارتقای آگاهی و دانش دست اندرکاران بخش در راستای اهداف توسعه پایدار و محیط زیست کشاورزی در حال اجرا است. این وظایف در قالب سه گروه‌ تخصصی توسعه پایدار کشاورزی ، تنوع زیستی کشاورزی و مدیریت آلاینده های کشاورزی پیگیری می شود این گروه ها در قالب چهار کارگروه به شرح ذیل فعالیت های منسجمی را در راستای وظایف دفتر دنبال می کند:

کارگروه توسعه کشاورزی ارگانیک:

فعالیت این کارگروه تاکنون شامل بررسی و جمع بندی دستاوردها و توانمندی های سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی در راستای تولید محصولات کشاورزی ارگانیک می باشد. در ادامه با مشارکت سایر دستگاه ها ، تشکیل ساختار مناسب و برنامه ریزی برای توسعه کشاورزی ارگانیک در کشور هدف اصلی محسوب می شود.

کارگروه ایمنی زیستی:

این کارگروه شامل نمایندگان موسسات تحقیقاتی و دستگاه های اجرایی می باشد. که هدف آن همکاری در تدوین آئین نامه های اجرائی قانون ایمنی زیستی و هدایت دبیرخانه کارگروه تخصصی ایمنی زیستی وزارت جهادکشاورزی به منظور اجرائی شدن این قانون در بخش کشاورزی است.

کارگروه نظام کنترل و گواهی محصولات کشاورزی:

فعالیت این کارگروه جمع بندی فعالیت های تحقیقاتی در تولید محصول سالم و تدوین پیش نویس نظام تولید و عرضه محصولات و فرآورده‌های کشاورزی گواهی شده می باشد.

کارگروه اجرای برنامه مدیریت سبز:

این کارگروه در سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی شکل گرفته است و با همکاری سایر موسسات/ پژوهشکده های تحقیقات در راستای حفظ محیط زیست و بهینه سازی مصرف منابع فعالیت می کند.

در راستای رسیدن به اهداف مذکور ارتباطات گسترده ای بین دفتر با سایر دستگاه ها و وزارت خانه های مختلف برقرار شده است که در قالب کمیته ها فعالیت می کنند. بسیاری از این فعالیت ها با همکاری موسسات تحقیقاتی در حال انجام است که می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

- هماهنگی و پیگیری همکاری های مشترک وزارت جهاد کشاورزی در طرح کلان ملی سیاست گذاری و مدیریت آلاینده‌های مواد غذایی و محیط‌ زیست.

- مشارکت در تدوین سیاست های سلامت در دبیرخانه سیاست گذاری سلامت

- مشارکت در تدوین اسناد برنامه‌ای ، قوانین ، آئین‌نامه‌ها ، ضوابط و دستورالعمل های اجرایی مرتبط با محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی

- عضویت در کمیته‌ها و کارگروه‌های تخصصی درون و برون‌بخشی همچون کمیته ملی توسعه پایدار و کمیته‌های فرعی آن

- تبیین چالش‌های مهم توسعه پایدار و محیط‌زیست کشاورزی با همکاری سازمان های جهادکشاورزی استانها

- هدایت و هماهنگی تدوین و پایش شاخص های پایداری بخش کشاورزی

- تدوین پروپوزال های مشترک با موسسات تحقیقاتی در موضوع های توسعه پایدار و محیط زیست کشاورزی

- برگزاری نشست های نمایندگان استانی ، موسسات تحقیقاتی و سایر واحدهای تابعه وزارت جهادکشاورزی در راستای افزایش تعاملات و هماهنگی‌ها در دستیابی به اهداف توسعه پایدار کشاورزی

- برگزاری کارگاه ها و دوره‌های آموزشی تخصصی 

در راستای فرهنگ سازی و افزایش آگاهی های زیست محیطی و توسعه پایدار کشاورزی مانند « مدیریت بقایای گیاهی » ، « مدیریت پایداری فناوری ، تولید ، تأمین و مصرف نهاده‌های کشاورزی » ، « الگوی مصرف و توسعه پایدار کشاورزی» و « مدیریت پسماندها و پسابهای کشاورزی »

- مشارکت در تدوین و تصویب استانداردهای ملی مورد نیاز بخش کشاورزی و بازنگری استانداردهای تدوین شده

- انجام امور مرتبط با دبیرخانه کدکس مواد غذایی در وزارت جهادکشاورزی در راستای مشارکت در تدوین استانداردهای بین‌المللی

- همکاری در اجرایی شدن پروتکل کیوتو و کنوانسیون تغییر آب و هوا در بخش کشاورزی

- همکاری در اجرایی شدن کنوانسیون تنوع زیستی در بخش کشاورزی

- تدوین و تهیه فیلم های علمی آموزشی در زمینه مستند سازی تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی کشاورزی

- پیگیری و هماهنگی طرح مدل سازی گیاهان زراعی و باغی

 

Module Border Module Border
 
  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال سازمان جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 53704

عالی : 93%
خوب : 4%
متوسط : 1%
ضعیف : 2%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 364
Members اعضاء: 1
مجموع كاربران مجموع: 365

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 23869996
Visitors بازديد هاي امروز: 1798
Visitors بازديد هاي ديروز: 5037

فعال در اين زمان كاربران فعال:
01: admin
Copyright (c) 1399/08/10 پرتال سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا