12 پیام طلائی تخم مرغ
کاملترین ، با کیفیت ترین و ارزانترین ماده غذائی پروتئینی برای تمامی گروه های سنی است
حاوی کلیه اسید آمینه های ضروری و با ارزشترین پروتئین در مقایسه با گوشت ، لبنیات و حبوبات می باشد.
دارای حداقل 13 نوع یتامین و مواد معدنی ضروری به ویژه ویتامین های A و D کولین و عناصر سدیم ، پتاسیم و فسفر است که عمدتا در زرده وجود دارد.
پروتئین آن بخصوص اگر صبح خورده شود احساس سیری طولانی تر و در نتیجه کاهش وزن را ایجاد کرده و تحلیل عضلات در سالخوردگی را کاهش می دهد.
چربی تخم مرغ عمدتا از نوع غیراشباع بوده و کلسترول آن تأثیری در افزایش کلسترول خون و بروز بیماری های قلبی – عروقی ندارد چون نسبت HDL : LDL را تغییر نمی دهد.
کولین زرده تخم مرغ از مواد مهم و ضروری برای رشد و تکامل مغز و لوله عصبی جنین و نوزاد ، عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه است و به سلامت قلب و عروق هم کمک می کند.
لوتئین و گزانتین زرده تخم مرغ از مواد بسیار مؤثر برای جلوگیری از استحاله شبکیه چشم و در نتیجه کاهش بروز کم بینائی متداول در کهنسالی است.
مصرف تخم مرغ در اطفال و نوجوانان در حال رشد ، زنان باردار و شیرده ، ورزشکاران و در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذائی بالا ، توصیه می شود.
مصرف تخم مرغ تا یک سالگی یک زرده کامل یک روز در میان و از شروع 2 سالگی به بالا یک عدد در روز توصیه می شود.
مصرف زرده تخم مرغ در افراد چاق ، مبتلا به دیابت ، بیماری های قلبی – عروقی و فشار خون بالا ، بیماری های کبدی و چربی خون بالا باید به حداکثر 3 عدد در هفته محدود شود.
از خریداری تخم مرغ های معیوب (شکسته ، ترکدار ، کثیف و ...) و حتی الامکان بدون هویت پرهیز کنید.
تخم مرغ را در ظروف دربسته در یخچال نگهداری و از شستن آن تا هنگام مصرف خودداری کنید. |