جایگاه محصولات علوفه ای دراستان اصفهان
براساس متوسط آمار 15 سال گذشته:
- حداقل یک سوم سطح زیر کشت محصولات سالانه استان را نباتات علوفه ای ( جو ، یونجه ، ذرت ، اسپرس ، ارزن و ...) تشکیل می دهند.
- حدود 40% تولید محصولات زراعی استان به محصولات علوفه ای اختصاص دارد.
- جایگاه اول در تولید علوفه کشور ( یونجه و سایر نباتات علوفه ای ) با تولید 1.352.000 تن
- جایگاه چهارم در تولید جو کشور با متوسط تولید حدود 171000 تن
- جایگاه اول در عملکرد جو کشور با متوسط عملکرد 3971 کیلو گرم در هکتار
در مناطق شیبدارکه جزو مناطق سرد استان می باشند عمدتاً به کشت گندم ، جو ، حبوبات اختصاص دارند و سطح وسیعی به صورت آیش می ماند که می تواند به جای گندم و جو جهت کشت از لگوم های یک ساله و چند ساله استفاده کرد.
مساحت دیم زارهای استان حدود 58647 هکتار می باشد که سالانه حدود 32000 هکتار آن به زیرکشت می رود که حدود 56 درصد از مساحت دیم زارها می باشد و لذا کشت علوفه در اراضی رها شده می تواند ناجی دیم زارهای مذکور باشد.
در عمده مناطق استان به ویژه نواحی غربی و جنوبی استان کشت مخلوط جو + یونجه ، جو + اسپرس و یا باسایر لگوم ها صورت می گیرد همچنین کشت لگوم هایی مانند ماشک و خلر به منظور تأمین علوفه و کود سبز نیز در بیشتر مناطق سردسیر استان انجام می شود.
توسعه کشت محصولات علوفه ای متناسب با اقلیم های ، بسیار سرد ، معتدل سرد ، معتدل گرم و گرم و خشک استان و در راستای بهبود تناوب کشت محصولات زراعی و اصلاح الگوی کشت و به تبع آن افزایش تولید علوفه به منظور تأمین نیاز غذایی بخش دام و طیور استان از مهمترین اهداف دفتر ذرت و محصولات علوفه ای مدیریت امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان می باشد لذا هدف گذاری اجرای پروژه های طرح افزایش تولید ذرت و محصولات علوفه ای با رویکرد فوق انجام می گردد. |