|
شرح خبر |
|
1400/03/31
گذر از مرغداری سنتی به صنعتی/ افزایش تولید با هزینه کمتر
بیش از ۴۰ درصد از واحدهای مرغداریهای گوشتی استان اصفهان نیازمند بهسازی هستند. |
|
اصفهان، دومین تولیدکننده مرغ گوشتی کشور
به گزارش روابط عمومی سازمان ، حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: واحدهای پرورش مرغ گوشتی اصفهان با ظرفیت جوجه ریزی ۳۷ میلیون قطعه در دوره ۵۰ روزه و تولید حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ در سال رتبه دوم تولید گوشت مرغ را برای این استان به ارمغان آورده اند.
او افزود: بیشترین مرغداری های استان در شهرستان نایین وجود دارد و پس از آن شهرستان های اردستان، اصفهان، کاشان، شهرضا، نجف آباد و شاهین شهر و میمه از قطب های مرغداری گوشتی استان به شمار می آید.
پرداخت تسهیلات برای بهسازی مرغداری ها
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تاکنون بیش از ۵۰ درصد از واحدهای مرغداری استان اصفهان به منظور ارتقای بهره وری، مکانیزه شده اند، اما بیش از ۴۰ درصد از واحدها از نظر تجهیزات و فضای نگهداری وپرورش، نیازمند بهسازی و مکانیزه شدن هستند.
ایراندوست ادامه داد: ارتقای عملکرد واحدهای مرغداری در دستور کار جهاد کشاورزی استان است و در این زمینه تسهیلاتی در اختیار مرغداران قرار می گیرد.
او گفت: به مرغداران توصیه می شود از فرصت به دست آمده برای دریافت تسهیلات استفاده و به منظور بهبود کمی و کیفی تولیداتشان برای بهسازی واحدها اقدام کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: تعداد محدودی مرغداری هم وجود دارد که به دلیل فرسوده بودن ساختمان، ظرفیت کم یا دوری از جاده، شهر یا روستا بهسازی آنها به صرفه نیست و باید با تغییر کاربری به چرخه تولید دام و طیور بازگردند.
کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری با بهینه سازی
ایراندوست گفت: افزایش تولید از ۱۰ به ۱۵ قطعه در هر متر مربع، کنترل دقیق تهویه و دما، بهره مندی از سامانه نوردهی و سنجش میزان رطوبت، کاهش بیماری ها و تلفات و بی نیازی از حضور فیزیکی کارگر در سالن پرورش، از جمله مزایای بهینه سازی واحدهای مرغداری است.
او اضافه کرد: در سالن هایی که استاندارد رعایت شود تلفات کمتر از ۳ درصد است اما در سالن های غیراستاندارد، تلفات تا ۲۰درصد افزایش می یابد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: در سالن نوین صنعتی به ازای هر کیلوگرم گوشت، یک کیلو و ۷۰۰ گرم خوراک مصرف می شود، در حالی که در سالن های سنتی مصرف دان بیش از ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم است.
هوشمندسازی سازه ها و تجهیزات بر اساس استانداردها
کارشناس طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: طبق سیاست های راهبردی و برنامه ریزی تولید دربخش طیور از سال ۹۸ بهینه سازی واحدهای پرورش طیور در دستور کار قرار گرفت.
مریم دهقان افزود: بر این اساس واحدهای جدید باید مطابق با آخرین استانداردهای روز ساخته و واحدهای موجود نیز بهینه سازی شوند یعنی هم از نظر سازه و هم از نظر تجهیزات بهسازی و هوشمندسازی شوند.
او در زمینه هوشمند سازی تاسیسات و تجهیزات مرغداری ها گفت: سالن های پرورش از جمله سقف، کف و دیوار می بایست کاملا ایزوله شوند و مصرف انرژی آنها براساس استانداردهای سازمان بهینه سازی باشد،همچنین فاصله سالن ها از یکدیگر و با سایر تاسیسات براساس ضوابط و مقررات ابلاغی جدید وزارت جهاد کشاورزی باشد.
کارشناس طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: سالن های پرورشی باید دارای سامانه دانخوری و آبخوری خودکار، سامانه خودکار ذخیره و انتقال دان، شبکه خودکار تهویه و رطوبت و سامانه گرمایشی استاندارد باشد.
دهقان اظهار کرد: با استفاده از سامانه اتوماسیون، کنترل سالن های پرورشی از خارج از آن محیط و حتی کیلومترها دورتر امکان پذیر است
|
استفاده از اين
خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
|
نظرات شما
|
|
افزودن نظر شما
|
|
ارسال نظر |
بازگشت |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
نظرسنجي |
|
نظر شما درباره پرتال سازمان جهاد کشاورزی چیست؟ |
|
تعداد جوابها : 62723
عالی : 90%
خوب : 4%
متوسط : 1%
ضعیف : 5%
|
ارسال |
|
|
|
|
|
|
كاربران بر خط |
|
|
|
|
|
|
|
|