ورود |  عضويت|  EN
سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403
 
شرح خبر
1400/03/31

گذر از مرغداری سنتی به صنعتی/ افزایش تولید با هزینه کمتر


بیش از ۴۰ درصد از واحد‌های مرغداری‌های گوشتی استان اصفهان نیازمند بهسازی هستند.
اصفهان، دومین تولیدکننده مرغ گوشتی کشور به گزارش روابط عمومی سازمان ، حسین ایراندوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: واحدهای پرورش مرغ گوشتی اصفهان با ظرفیت جوجه ریزی ۳۷ میلیون قطعه در دوره ۵۰ روزه و تولید حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ در سال رتبه دوم تولید گوشت مرغ را برای این استان به ارمغان آورده اند. او افزود: بیشترین مرغداری های استان در شهرستان نایین وجود دارد و پس از آن شهرستان های اردستان، اصفهان، کاشان، شهرضا، نجف آباد و شاهین شهر و میمه از قطب های مرغداری گوشتی استان به شمار می آید. پرداخت تسهیلات برای بهسازی مرغداری ها معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تاکنون بیش از ۵۰ درصد از واحد‌های مرغداری استان اصفهان به منظور ارتقای بهره وری، مکانیزه شده اند، اما بیش از ۴۰ درصد از واحد‌ها از نظر تجهیزات و فضای نگهداری وپرورش، نیازمند بهسازی و مکانیزه شدن هستند. ایراندوست ادامه داد: ارتقای عملکرد واحدهای مرغداری در دستور کار جهاد کشاورزی استان است و در این زمینه تسهیلاتی در اختیار مرغداران قرار می گیرد. او گفت: به مرغداران توصیه می شود از فرصت به دست آمده برای دریافت تسهیلات استفاده و به منظور بهبود کمی و کیفی تولیداتشان برای بهسازی واحدها اقدام کنند. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: تعداد محدودی مرغداری هم وجود دارد که به دلیل فرسوده بودن ساختمان، ظرفیت کم یا دوری از جاده، شهر یا روستا بهسازی آنها به صرفه نیست و باید با تغییر کاربری به چرخه تولید دام و طیور بازگردند. کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری با بهینه سازی ایراندوست گفت: افزایش تولید از ۱۰ به ۱۵ قطعه در هر متر مربع، کنترل دقیق تهویه و دما، بهره مندی از سامانه نوردهی و سنجش میزان رطوبت، کاهش بیماری ها و تلفات و بی نیازی از حضور فیزیکی کارگر در سالن پرورش، از جمله مزایای بهینه سازی واحدهای مرغداری است. او اضافه کرد: در سالن هایی که استاندارد رعایت شود تلفات کمتر از ۳ درصد است اما در سالن های غیراستاندارد، تلفات تا ۲۰درصد افزایش می یابد. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: در سالن نوین صنعتی به ازای هر کیلوگرم گوشت، یک کیلو و ۷۰۰ گرم خوراک مصرف می شود، در حالی که در سالن های سنتی مصرف دان بیش از ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم است. هوشمندسازی سازه ها و تجهیزات بر اساس استانداردها کارشناس طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: طبق سیاست های راهبردی و برنامه ریزی تولید دربخش طیور از سال ۹۸ بهینه سازی واحدهای پرورش طیور در دستور کار قرار گرفت. مریم دهقان افزود: بر این اساس واحدهای جدید باید مطابق با آخرین استانداردهای روز ساخته و واحدهای موجود نیز بهینه سازی شوند یعنی هم از نظر سازه و هم از نظر تجهیزات بهسازی و هوشمندسازی شوند. او در زمینه هوشمند سازی تاسیسات و تجهیزات مرغداری ها گفت: سالن های پرورش از جمله سقف، کف و دیوار می بایست کاملا ایزوله شوند و مصرف انرژی آنها براساس استانداردهای سازمان بهینه سازی باشد،همچنین فاصله سالن ها از یکدیگر و با سایر تاسیسات براساس ضوابط و مقررات ابلاغی جدید وزارت جهاد کشاورزی باشد. کارشناس طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: سالن های پرورشی باید دارای سامانه دانخوری و آبخوری خودکار، سامانه خودکار ذخیره و انتقال دان، شبکه خودکار تهویه و رطوبت و سامانه گرمایشی استاندارد باشد. دهقان اظهار کرد: با استفاده از سامانه اتوماسیون، کنترل سالن های پرورشی از خارج از آن محیط و حتی کیلومترها دورتر امکان پذیر است
استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
 
  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال سازمان جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 62723

عالی : 90%
خوب : 4%
متوسط : 1%
ضعیف : 5%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 191
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 191

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 32857578
Visitors بازديد هاي امروز: 5594
Visitors بازديد هاي ديروز: 28303

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/04 پرتال سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا