مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: فرآیند تولید ماهیان خاویاری بصورت پایلوت در چهار شهرستان آران و بید گل،کاشان،اصفهان و خورو بیابانک ادامه دارد.محمدرضا عباسی اظهار داشت:استان اصفهان یکی از استان های پیشگام در پرورش و تولید خاویار بوده بطوریکه از سال 1390 با هدف تامین گوشت ماهی در کوتاه مدت و تولید خاویار در میان مدت مبادرت به اجرای پایلوت پرورش ماهیان خاویاری نموده است. وی بیان داشت این ماهیان در دریای خزر معمولا بعد از حدود 14 سال به مرحله تولید خاویار می رسند ولی درسامانه های پرورشی پیش بینی می شود این مدت به حدود 8 سال کاهش یابد علیهذا ان شاا... امید است در طی 3 الی 4 سال آینده شاهد اولین بهره برداری و برداشت خاویار در استان نیز باشیم.ایشان بیان داشت: توسعه صنعت آبزی پروری ماهیان خاویاری و تولید خاویار با توجه به ظرفیت های و پتانسیل های مطلو.ب در کشور میتواند تبعات اقتصادی و نیز به لحاظ ایجاد اشتغال و ارز اوری برای کشور داشته باشد و ایران از گذشته تاکنون در صنعت ماهیان خاویاری و صادرات خاویار از کشور های پیشتاز بوده است.
عباسی گفت:استان ما پتانسیل و ظرفیتهای مناسبی برای پرورش ماهیان خاویاری را دارد و تمام واحدهای پرورشی دارای مجوز در استان اصفهان میتوانند مبادرت به خرید بچه ماهیان کنند و در این خصوص سهمیه ایی به هر واحد اختصاص داده می شود که امید است امسال شاهد سهمیه بالاتر استان از بچه ماهیان خاویاری ارزشمند باشیم.وی بیان داشت: گونه های استرلیاد ،سیبری،چالباش،فیل ماهی و ازون برون از جمله گونه های خاویاری در حال پرورش در استان می باشد. |