به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهاد کشاورزی استان ، همزمان با روز جهاني تخم مرغ 17 مهر ماه ؛مدیر امور طیور وزنبور عسل سازمان وضعیت تولید تخم مرغ در استان اشاره و گفت: استان اصفهان با دارا بودن 180 واحد پرورش مرغ تخمگذار با ظرفيت 5/9 ميليون قطعه و تولید 95 هزار تن تخم مرغ در سال رتبه دوم توليد تخم مرغ در كشور را دارا می باشد و حدود 35 درصد مازاد توليد در استان وجود دارد که بخشی از آن به سایر استانها ارسال و بخشی نیزبه كشورهاي همسايه صادر مي گردد . بطوریکه طی سال گذشته بالغ بر10 هزار تن تخم مرغ از اين استان صادر گرديده است.
خانم مهندس فیضی در ادامه افزود: به منظور آشنايي با خواص تخم مرغ و ترويج فرهنگ مصرف تخم مرغ ، با همكاري سازمان جهاد كشاورزي، اتحاديه مرغ تخمگذار استان و تعدادي از واحدهاي مرغ تخمگذار برنامه ی صرف صبحانه تخم مرغ در تعدادی از مدارس همراه با ارایه مزایای مصرف این محصول در سفره غذایی در سطح شهرستانهاي استان انجام شد.
وی در ادامه افزود:مصرف سرانه تخم مرغ در کشور حدود 12 کیلوگرم است و می تواند به میزان بالاتری برسد خصوصاً برای کودکان ، افراد در حال رشد و سایر سنین است .
شایان ذکر است؛ تخم مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح لازم برای تأمین سلامت است که با توجه به ارزش غذایی بالا و به عنوان یک ماده غذایی کامل که عمده نیاز غذایی یک فرد را در روز می تواند تأمین کند.
همچنین ، با توجه به ارزش غذایی وکیفیت مواد مغذی این محصول؛ در جهان روز نهم اکتبر روز جهانی تخم مرغ نامیده شده است و همه ساله کشورها جهت آشنایی بیشترمردم در با ارزش غذایی این محصول برنامه های ویژه ای را برگزار می کنند. |