به گزارش پاج اصفهان،از 569957 هكتار اراضي مورد بهره برداري در بخش كشاورزي حدود 271674 هكتار معادل 48 درصد به كشت محصولات زراعي كه 244573 هكتار مربوط به زراعت كشت هاي آبي و 27102 هكتار مربوط به كشت هاي ديم ميباشد. ميزان توليد انواع محصولات زراعي از اين سطوح برابر3 میلیون و 948 هزارتن است.
به گزارش معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان؛ اين استان در توليد گلرنگ، ميني تيوبر سيب زميني، پياز، سيب زميني، ذرت علوفه اي، جو، به ترتيب رتبه هاي اول، اول ، چهارم، چهارم و پنجم و هشتم كشوري را به خود اختصاص داده است.
همچنین در استان اصفهان باحدود 5/74366 هكتار كشت محصولات باغي آبي و ديم معادل 14 درصد از اراضي مورد بهرهبرداري در بخش كشاورزي را به خود اختصاص داده كه ميزان توليد محصولات باغي از اين سطوح حدود 496523 تن ميباشد.
در بين محصولات باغي استان "به"با سطحي برابر 2200 هكتار 85/20 درصد سطح كشور و با توليد 17000 تن رتبه اول كشور، سيب با سطحي برابر22490 هكتار 44/9 درصد سطح كشور و با توليد 213500 تن رتبه سوم، انار با سطحي برابر 8912 هكتار5/10درصد سطح كشور و با توليد 110000 تن رتبه سوم كشور و گل محمدي با سطحي برابر 1938 هكتار 68/13 درصد سطح كشور و با توليد 4550 تن رتبه سوم كشور را بخود اختصاص داده است.
براساس همین گزارش ،از مهمترين مزاياي كشتهاي گلخانهاي ميتوان به افزايش عملكرد در واحد سطح، افزايش راندمان مصرف آب، امكان توليد محصول سالم و اشتغالزايي بالا در واحد سطح اشاره نمود.
درحال حاضر مجموع سطوح زير كشت محصولات گلخانهاي شامل: سبزي و صيفي و گل و گياه زينتي استان برابر 1242 هكتار و ميزان توليد ساليانه سبزي و صيفي گلخانه اي استان بالغ بر 192431 تن ميباشد كه رتبه چهارم كشوري را بخود اختصاص داده است. ميزان توليد گل شاخه بریده حدود39 ميليون شاخه، و گلهاي نشايي– فصلي با توليد 6/41 ميليون گلدان رتبه دوم كشور را داراست. توليد گل شب بوی استان رتبه اول كشور را داراست،همچنین؛از مهمترين مزاياي توليد قارج ميتوان به اشتغالزايي بالاي واحدهاي توليدي، استفاده از پسماندهای کشاورزی(کاه کلش گندم،زل مرغی، ملاس چغندر قند،سبوس) در پروسه توليد و خواص غذايي و داروئی قارچ اشاره نمود، سطح اين محصول در استان 38 هكتار با توليد 8250 تن در سال ميباشد و در حال حاضر استان اصفهان رتبه دوم كشوري را در تولید قارچ به خود اختصاص داده است.
|