عملکرد مدیریت امور باغبانی در سال 96
استان اصفهان باحدود 75507 هكتار سطح كشت محصولات باغی آبی و ديم درسال 1396 معادل 13 درصد از اراضی مورد بهرهبرداری در بخش به محصولات باغی اختصاص یافته است و ميزان توليد محصولات باغی حدود 518227 تن می باشد.
در بين محصولات باغي استان "به"با سطحی برابر 2300 هكتار 21 درصد سطح كشور و با توليد 24059 تن رتبه دوم كشور و سيب با سطحي برابر 21812 هكتار 10 درصد سطح كشور و با توليد 237659 تن رتبه سوم و گل محمدی با سطحی برابر 2826 هكتار 15 درصد سطح كشور و با توليد 3500 تن رتبه سوم كشور را به خود اختصاص داده است.
محصولات گلخانه اي
از مهمترين مزايای كشتهای گلخانهای میتوان به افزايش عملكرد در واحد سطح ، افزايش راندمان مصرف آب ، امكان توليد محصول سالم و اشتغالزايی بالا در واحد سطح اشاره نمود.
سطح زير كشت محصولات گلخانهای شامل: سبزی و صيفی و گل و گياه زينتی استان برابر 1638 هكتار و ميزان توليد ساليانه سبزی و صيفی گلخانه ای استان بالغ بر 244648 تن می باشد كه رتبه دوم كشوری را بخود اختصاص داده است. ميزان توليد سالانه گل شاخه بریده حدود 69 ميليون شاخه ، و گل های نشايی- فصلی با توليد 55 ميليون نشاء رتبه چهارم كشور را به خود اختصاص داده است. در زمینه توليد گل شب بو ، استان رتبه اول كشور را داراست.
واحدهای تولید قارچ خوراکی
از مهمترین مزایای تولید قارچ می توان به اشتغال زائی بالای واحدهای تولیدی، استفاده از پسماندهای کشاورزی (کاه و کلش گندم، زل مرغی، ملاس چغندر قند، سبوس) در فرایند توليد و خواص غذايی و داروئی قارچ اشاره نمود، سطح اين محصول در استان 63 هكتار در 70 واحد تولیدی و با توليد 10806 تن در سال می باشد. در حال حاضر استان اصفهان رتبه سوم كشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است. |