ارزيابي عملكرد |
نقاط قوت :
با عنايت به بروز خشكسالي در سال 87 و 88 سعي شده است با استفاده از خوراك دام يارانه دار به دامداران كمك شود تا دامهاي مولد خود را حفظ نموده و آمار جمعيت دامي حفظ شود. در توليد شير با افزايش توليد همراه بوده است ولي در توليد گوشت قرمز بدليل خشكسالي دامهاي نر در سنين پايين از گله حذف و يا فروخته شده و در نتيجه توليد گوشت قرمز كاهش يافته ولي با اين وجود از مقدار مورد نظر در برنامه چهارم توسعه بالاتر مي باشد. |
نقاط ضعف:
عدم برنامه ريزي بدليل نبود آمار دقيق در كل كشور (تا در فصلهاي خاص عرضه را با تقاضا تطبيق دهند). عدم داشتن متولي دقيقي براي سنجش و همچنين عدم وجود يك تشكل خصوصي منسجم و قوي كه سياست تنظيم بازار اين بخش را بر عهده گيرد.
مهترين علت كاهش توليد و افزايش قيمت گوشت قرمز به مشكلات دامداران در نگهداري دام بر مي گردد. بروز خشكسالي در سالهاي اخير خصوصاً در سال (87) منجر به كاهش دام در گله ها شد و در سال (88) وضعيت مراتع بهتر شده و دامداران خصوصاً گوسفنداران ، دام خود را نگه داشته تا ضررهاي سال 87 را جبران و تركيب و تعداد گله به حد نساب برسد بنابراين عرضه كاهش يافته است.
عامل مهم ديگر در كاهش توليد گوشت گاو و گوساله افزايش قيمت علوفه به دليل خشكسالي و افزايش قيمت خوراك دام به دليل افزايش قيمت غلات در بازار جهاني بوده كه مجبور به حذف گوساله هاي نر در سنين پايين در گله ها بوده اند.
|