ورود |  عضويت|  EN
جمعه 07 اردیبهشت ماه 1403
 

آخرین بروز رسانی 1399/06/05

Module Border Module Border
  اهم فعالیت های بخش زنبور عسل 

 

1- آمار گیری سالیانه: که هر سال در مهر ماه به منظور آگاهی از تعداد کلنی موجود ، تعداد زنبورستان ، تعداد زنبور دار ، سطح سواد زنبور داران ، مقدار تولید و میانگین تولید عسل و سایر فرآورده های زنبور عسل انجام می گیرد ،زیر بنای برنامه ریزی و انجام کلیه تصمیمات برای صنعت زنبور داری است.

 

2- تهیه ، تولید و توزیع ملکه های اصلاح شده برای زنبور داران: با توجه به اینکه رکن اصلی کلنی ملکه است که همه رفتار زنبوران بستگی به کیفیت ملکه دارد ،بنابرین تولید انبوه ملکه اهمیت خاصی دارد این طرح که ابتدا در ایستگاهی در نجف آباد تحت عنوان پرورش ملکه آغاز بکار کرد و هر ساله تعداد چند هزار ملکه اصلاح شده تولید و با قیمت یارانه ای در بین زنبور داران توزیع می کرد در سال 85 تبدیل به ایستگاه اصلاح نژاد در جمعیت های بسته گردید بدین صورت که تولید و توزیع ملکه به شرکت های خصوصی و زنبورداران واگذار گردید. وظیفه ایستگاه به اصلاح نژاد و تولید ملکه اصلاح شده برای تولید کنندگان ملکه تغییر یافت.

روش کار بدین صــــورت است که تعداد دویست کلنـــی بر اساس فرمول مربوطه از بین زنبورستان هــای استان انتخاب گردید و رکودگیری و ثبت مشخصات بر اساس فاکتورهای مورد نظر انجام گرفت و در سال 85  کار آغاز شد.

نتیجه این طرح تولید ملکه های اصلاح شده آداپته با محیط است که در اختیار پرورش دهندگان ملکه در بخش خصوصی جهت تکثیر و توزیع بین زنبورداران قرار می گیرد.

 

3- بررسی ملکه های طرح جامع زنبور عسل کشور: این طرح برای بررسی ملکه های تولیدی طرح جامع زنبور عسل با همکاری زنبور داران انجام می گیرد ، بدین صورت که هر ساله تعدادی از ملکه های تولیدی طرح برای بررسی کیفیت بین زنبور داران توزبع و نتایج پیشرفت سه صفت بچه دهی ، عسل آوری و شاخون زنی ثبت می گردد.

 

4- نرخ گیری سه ماه از فرآورده های زنبور عسل: هر سه ماه یکبار از کل شهرستان ها نرخ عسل و سایر فراورده ها جمع آوری ، جمعبندی و بالاترین و پائین ترین نرخ در استان برآورد و به تهران ارسال می گردد.

 

5- مشاوره به زنبور داران

 

6- آموزش: آموزش های گروهی در کلاس های ترویجی و راهنمائی های فردی و آموزش های چهره به چهره در زنبورستان و انجام عملیات آموزشی میدانی.

 

7- صدور مجوز استقرار: برای اسکان زنبورداران در مراتع و مزارع برطبق ضوابط به منظور استفاده بهینه و توام از مراتع و مزارع برای زنبور و استفاده از گرده افشانی زنبور برای تولید بیشتر محصولات مرتعی ، زراعی و باغی با کیفیت بالاتر.

 

8- صدور مجوز کوچ: به دیگر شهرستان ها و استان های کشور برای استقرار زنبورستان ها در مواقعی از سال که مراتع استان جوابگو نیست.

 

9- صدور پروانه زنبورداری: برای زنبورداران به منظور سامان دادن به صنعت زنبورداری کشور که تا کنون بیش از سه هزار شناسنامه زنبورداری صادر گردیده است.

 

10- انجام بازدید های کارشناسی: به منظـور گواهی صدور مجوز کلیه فعالیت های وابسته به زنبورداری مانند احداث ایستگاه پرورش ملکه، بررسی و ضعیت زنبورداران و مدیریت آنها در زنبورستان، مشکلات موجود و راهنمائی های لازم.

 

11- انجام جلسات: کارشناسی لازم جهت بررسی چالش ها و مشکلات موجود و تصمیم گیری و پیگیری رفع موانع تولید.

Module Border Module Border
 
  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال سازمان جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 62723

عالی : 90%
خوب : 4%
متوسط : 1%
ضعیف : 5%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 409
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 409

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 32887215
Visitors بازديد هاي امروز: 7750
Visitors بازديد هاي ديروز: 9622

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/07 پرتال سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا