|
شرح خبر |
|
1403/09/02
روز جهانی شیلات فرصتی است برای تأمین غذای مردم و اشتغال پایدار با تاکید بر حفظ آبزیان
مهرداد مرادمند رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان به مناسبت روز جهانی شیلات |
|
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ، رییس سازمان ضمن تبریک یکم آذرماه مصادف با ۲۱ نوامبر روز جهانی شیلات، به کلیه دست اندر کاران و بهره برداران این بخش به اهمیت اقتصاد تاکید کرد و درپیامی گفت:روز جهانی شیلات هر ساله در ۲۱ نوامبر برگزار میشود. این روز به منظور افزایش آگاهی عمومی از اهمیت شیلات و منابع آبی در زندگی انسانها و همچنین حفظ و مدیریت پایدار این منابع تعیین شده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از رهاسازی حدود ۳۵۰ هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای آب کشاورزی استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد.
محمدرضا عباسی افزود: بچه ماهیها از خانواده کپور ماهیان(ماهیان گرم آبی) با مشارکت بخش خصوصی بین استخرداران کشاورزی توزیع و رهاسازی شده است.
وی اضافه کرد: این اقدام در راستای ارتقاء بهرهوری منابع آبی خُرد داخلی و ماهیدار کردن انواع استخرهای ذخیره آب کشاورزی صورت گرفته است و پیش بینی میشود از این راه بیش از ۵۰۰ تُن ماهی استحصال شود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: این استان با توجه به برخورداری از آب و هوای متفاوت و چهار فصل و منابع آبی خُرد شامل چاه و چشمه و قنات و تعداد زیاد استخر ذخیره آب کشاورزی، در زمینه پرورش ماهی در کنار کشت و کار موفق است.
عباسی ادامه داد: در برخی از شهرستانهای استان بویژه اصفهان، مبارکه، لنجان، شهرضا، گلپایگان، نجفآباد، نطنز، اردستان و خور و بیابانک شرایط دمایی (بالای ۲۰ درجه سانتیگراد) و دائمی بودن ورودی آب به استخرهای مورد نظر، بستر مناسبی برای پرورش ماهیان گرم آبی مانند کپور، آمور و فیتوفاک وجود دارد.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: اکنون سرانه مصرف آبزیان در استان اصفهان به ۱۱کیلوگرم رسیده است که نسبت به سرانه جهانی کمتر است.
سیدمحمد موسوی افزود: مصرف ماهی در سالهای دهه ۷۰ زیر ۲ کیلوگرم بوده اما بدنبال برگزاری همایشها، جشنوارهها و برنامههای آموزشی باهدف آشنایی مردم باارزش غذایی و خواص ماهی و همچنین دسترسی شهرستانهای بزرگ استان اصفهان به بازارهای تخصصی ماهیان خوراکی، این میزان افزایش یافت اگرچه نسبت به سرانه مصرف ماهی در جهان(برای هر فرد ۲۱ کیلوگرم) کمتر است.
شایان ذکر است ،روز جهانی شیلات در سال ۲۰۰۳ توسط مجمع عمومی سازمان فائو به منظور تشویق کشورهای جهان به حفاظت از منابع آبی و افزایش آگاهی در مورد شیلات پایدار ثبت و معرفی شد. این روز فرصتی است تا به بررسی اهمیت شیلات در تأمین غذای جهانی، اشتغال و درآمدزایی بپردازیم.
|
استفاده از اين
خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
|
نظرات شما
|
|
افزودن نظر شما
|
|
ارسال نظر |
بازگشت |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
نظرسنجي |
|
نظر شما درباره پرتال سازمان جهاد کشاورزی چیست؟ |
|
تعداد جوابها : 64170
عالی : 88%
خوب : 3%
متوسط : 1%
ضعیف : 7%
|
ارسال |
|
|
|
|
|
|
كاربران بر خط |
|
|
|
|
|
|
|
|