ورود |  عضويت|  EN
شنبه 01 اردیبهشت ماه 1403
 
شرح خبر
1399/07/08

کشاورزان غرب اصفهان با مدیریت حجم محدود آب


کشاورزان اصفهان با مدیریت حجم محدود آب و انجام نوبت‌بندی کانال‌ها، بیشترین بهره‌وری را درکشت محصولات تابستانه بدست آورند.

به گزارش روابط عمومی سازمان ، مهرداد مرادمند  در حاشیه بازدید و ارزیابی وضعیت توزیع و رهاسازی آب برای کشت پاییزه در مناطق غرب اصفهان  افزود: در صورتی که اختیاراتی برای توزیع آب در شبکه‌ها به خودِ کشاورزان داده شود آنها بهتر می‌توانند این کار را مدیریت و توزیع کنند.

وی افزود: بنا بود همه کشاورزان بصورت همزمان آب دریافت کنند اما شبکه فنی کانال‌ها، این اجازه را نمی‌داد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان افزود: محدودیت منابع آبی موجب شد که در آخر فصل نتوانیم آب را در اختیار کشاورزان قرار دهیم تا نتایج بهتری بدست آورند اما در حد امکان و با هماهنگی انجام شده کوشیدیم بیشترین سطح اراضی را به زیر کشت ببریم.

وی اضافه کرد: در بعضی از مناطق بدلیل نوبت‌بندی آب و نیز در مناطقی که کشاورزان دیرتر کشت خود را آغاز کرده بودند محصولات آنها به ثمر نرسید که البته می‌توانستند از منابع آبی در اختیار نظیر چاه‌ها، آبیاری تکمیلی خود را انجام دهند.

مرادمند گفت: در مجموع رضایتمندی نسبی کشاورزان در مناطق مختلف استان با توزیع آب برای کشت تابستانه حاصل شده است.

وی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی بدنبال این است که هر سال از ابتدای سال زراعی، منابع آبی را مشخص کند تا بر اساس آن بتواند با هماهنگی کشاورزان برنامه‌ریزی لازم را انجام دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان بیان کرد: الگوی کشت در مناطق مختلف استان بر حسب شرایط اقلیمی متفاوت است و بطور قطع برنامه‌ریزی‌های جداگانه‌ای لازم دارد.

وی ادامه داد: بیشتر باغ‌ها در شهرستان‌های غربی استان اصفهان وجود دارد که باید در طول تابستان برنامه‌ریزی برای آبیاری درختان چند ساله و همچنین کشت‌های زراعی و چند ساله نظیر یونجه که علوفه حیاتی برای دامداران است، انجام شود.

مرادمند افزود: کشت ذرت بعنوان یکی از علوفه‌های اصلی دامداری‌ها یکی از محصولات کشاورزی غالب در مناطق غربی استان است که باید برنامه‌ریزی لازم در این زمینه انجام شود.

به گفته وی، همچنین کشت‌هایی که از قدیم‌الایام در این مناطق دارای تومار بوده‌اند، در مناطق غربی اصفهان انجام می‌شود که باید برنامه‌ریزی لازم را نیز برای آنها انجام داد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: کشاورزان از جهاد کشاورزی درخواست را دارند که از ابتدای فصل کشت با هماهنگی با آنها برنامه‌ریزی برای کشت انجام و با هماهنگی با آب منطقه‌ای، حجم آب تخصیصی به کشاورزان مشخص و با مدیریت خودشان توزیع شود که این کار رضایتمندی بیشتری را بدنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: محدودیت امروز ما ذخیره ناکافی آب برای برنامه‌ریزی کشاورزی در فصل پاییز است و با وجود پیش بینی هواشناسی در زمینه محدودیت بارندگی در این فصل امیدواریم این پیش بینی ها به نفع استان و در راستای کمک به کشاورزان محقق نشود.

استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان، ۳.۹ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد.

در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
 
  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال سازمان جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 62166

عالی : 91%
خوب : 4%
متوسط : 1%
ضعیف : 5%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 303
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 303

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 32812572
Visitors بازديد هاي امروز: 6485
Visitors بازديد هاي ديروز: 7423

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/01 پرتال سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا