|
شرح خبر |
|
1396/04/01
نگاه ویژه سازمان جهاد کشاورزی استان به تولید محصولات سالم
اجرای GAP پیاز به صورت پایلوت در دو شهرستان استان |
|
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در حاشیه بازدید آقای مهندس ایزدی مشاور رئیس سازمان و سایر کارشناسان و متخصصان سازمان جهاد کشاورزی از مزرعه GAP پیاز شهرستان فلاورجان اظهار کرد: GAP یک سیستم پایدار برای تولید محصول سالم در دنیا است، در حقیقت تولید محصول سالمی که باقیمانده سم و کود آن در حد مجاز باشد در سیستمی قرار میگیرد که از فرآیندهای قبل از کشت تا زمان مصرف نهایی را دنبال میکند و این همان GAP است.
وی ادامه داد: ما نیز برای تولید محصول سالم و با کیفیت نیاز به استفاده از سیستم GAP داریم، در همین راستا تاکنون 33 مورد GAP در سطح کشور تدوین شده است اما مشکل این جاست که اینGAP ها اجرایی نیستند و صرفا ترجمه سایرGAP ها در سطح دنیا هستند، لذا برای اجرایی شدن باید دستورالعمل آنها به گونهای تدوین شود که قابلیت اجرا داشته باشند.
مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: در همین ارتباط و برای تولید محصول سالم در کشور پس از تهیه GAP ها، این آییننامهها به مرحله اجرا در میآیند تا نواقص شناسایی شده و رفع شوند و سپس در سطح کشور اجرایی میشوند.
وی گفت: در همین ارتباط، دفتر محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اقدام به طراحی GAP پیاز در طول بیش از یک سال نمود و از بهمن ماه سال گذشته، با انجام کشت در پایلوتهای اجرایی استان در دو شهرستان فلاورجان و فریدن، مراحل اجرایی این آییننامه در استان کلید خورد تا نواقص و مشکلات احتمالی شناسایی شود.
آقای دکتر رحمانی با اعلام اینکه در هر پایلوت نزدیک به دو جریب را به اجرای دستورالعمل GAP و دو جریب را به کشت شاهد اختصاص دادیم، عنوان کرد: در قسمت شاهد، کشت محصول با همان روش کشاورز به صورت سنتی انجام میپذیرد اما در بخش GAP کشت محصول زیر نظر متخصصان و کارشناسان به صورت علمی انجام شده و میزان استفاده از کود و سم نیز به طور دقیق کنترل میشود.
وی افزود: در این کشت، تمام مشکلات و نواقص دستورالعمل اجرایی را شناسایی کردیم، بعد از آن اصلاحات احتمالی انجام خواهد شد و در نهایت GAP اجرایی نهایی تهیه میشود و برای اجرا در اختیار تمام کشور قرار میگیرد.
مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه دفتر محیط زیست و سلامت غذا سازمان، اجرای GAP برای محصولاتی مانند سیب زمینی، فلفل دلمه و گوجه فرنگی را نیز در فاز دوم در دستور کار دارد، اظهار کرد: باید توجه داشت که GAP تنها به بحث سلامت محصول محدود نیست بلکه سلامت محیط زیست، بهداشت مزرعه، کشاورز و منابع پایه را هم شامل میشود.
وی گفت: در این فرآیند، استفاده از سم محدود میشود و باقیمانده سم نخواهیم داشت زیرا مصرف سم به طور دقیق کنترل و از سموم کم خطر استفاده میشود و انتظار میرود باقیمانده سم در پیاز تولیدیGAP وجود نداشته باشد، باقیمانده نیترات نیز زیر حد مجاز خواهد بود چون کودهای نیتروژنه مدیریت شده و به صورت بسیار محدود مورد مصرف قرار گرفتند.
|
استفاده از اين
خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
|
نظرات شما
|
|
افزودن نظر شما
|
|
ارسال نظر |
بازگشت |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
نظرسنجي |
|
نظر شما درباره پرتال سازمان جهاد کشاورزی چیست؟ |
|
تعداد جوابها : 62723
عالی : 90%
خوب : 4%
متوسط : 1%
ضعیف : 5%
|
ارسال |
|
|
|
|
|
|
كاربران بر خط |
|
|
|
|
|
|
|
|