ورود |  عضويت|  EN
سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403
 
شرح خبر
1396/04/01

نگاه ویژه سازمان جهاد کشاورزی استان به تولید محصولات سالم


اجرای GAP پیاز به صورت پایلوت در دو شهرستان استان
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در حاشیه بازدید آقای مهندس ایزدی مشاور رئیس سازمان و سایر کارشناسان و متخصصان سازمان جهاد کشاورزی از مزرعه GAP پیاز شهرستان فلاورجان اظهار کرد: GAP یک سیستم پایدار برای تولید محصول سالم در دنیا است، در حقیقت تولید محصول سالمی که باقیمانده سم و کود آن در حد مجاز باشد در سیستمی قرار می‌گیرد که از فرآیندهای قبل از کشت تا زمان مصرف نهایی را دنبال می‌کند و این همان GAP است. وی ادامه داد: ما نیز برای تولید محصول سالم و با کیفیت نیاز به استفاده از سیستم GAP داریم، در همین راستا تاکنون 33 مورد GAP در سطح کشور تدوین شده است اما مشکل این جاست که اینGAP ها اجرایی نیستند و صرفا ترجمه سایرGAP ها در سطح دنیا هستند، لذا برای اجرایی شدن باید دستور‌العمل آنها به گونه‌ای تدوین شود که قابلیت اجرا داشته باشند. مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: در همین ارتباط و برای تولید محصول سالم در کشور پس از تهیه GAP ها، این آیین‌نامه‌ها به مرحله اجرا در می‌آیند تا نواقص شناسایی شده و رفع شوند و سپس در سطح کشور اجرایی می‌شوند. وی گفت: در همین ارتباط، دفتر محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اقدام به طراحی GAP پیاز در طول بیش از یک سال نمود و از بهمن ماه سال گذشته، با انجام کشت در پایلوت‌های اجرایی استان در دو شهرستان فلاورجان و فریدن، مراحل اجرایی این آیین‌نامه در استان کلید خورد تا نواقص و مشکلات احتمالی شناسایی شود. آقای دکتر رحمانی با اعلام اینکه در هر پایلوت نزدیک به دو جریب را به اجرای دستورالعمل GAP و دو جریب را به کشت شاهد اختصاص دادیم، عنوان کرد: در قسمت شاهد، کشت محصول با همان روش کشاورز به صورت سنتی انجام می‌پذیرد اما در بخش GAP کشت محصول زیر نظر متخصصان و کارشناسان به صورت علمی انجام شده و میزان استفاده از کود و سم نیز به طور دقیق کنترل می‌شود. وی افزود: در این کشت، تمام مشکلات و نواقص دستور‌العمل اجرایی را شناسایی کردیم، بعد از آن اصلاحات احتمالی انجام خواهد شد و در نهایت GAP اجرایی نهایی تهیه می‌شود و برای اجرا در اختیار تمام کشور قرار می‌گیرد. مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه دفتر محیط زیست و سلامت غذا سازمان، اجرای GAP برای محصولاتی مانند سیب زمینی، فلفل دلمه و گوجه فرنگی را نیز در فاز دوم در دستور کار دارد، اظهار کرد: باید توجه داشت که GAP تنها به بحث سلامت محصول محدود نیست بلکه سلامت محیط زیست، بهداشت مزرعه، کشاورز و منابع پایه را هم شامل می‌شود. وی گفت: در این فرآیند، استفاده از سم محدود می‌شود و باقیمانده سم نخواهیم داشت زیرا مصرف سم به طور دقیق کنترل و از سموم کم خطر استفاده می‌شود و انتظار می‌رود باقیمانده سم در پیاز تولیدیGAP وجود نداشته باشد، باقیمانده نیترات نیز زیر حد مجاز خواهد بود چون کودهای نیتروژنه مدیریت شده و به صورت بسیار محدود مورد مصرف قرار گرفتند.
استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
 
  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال سازمان جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 62723

عالی : 90%
خوب : 4%
متوسط : 1%
ضعیف : 5%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 200
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 200

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 32857709
Visitors بازديد هاي امروز: 5725
Visitors بازديد هاي ديروز: 28303

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/04 پرتال سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا